Nettbutikk er god butikk – hvorfor du burde satse på e-handel

Det er gode tider for de som driver nettbutikk. Aldri før har nordmenn handlet flere varer over nettet. I 2016 har norske nettbutikker omsatt for over 90 milliarder norske kroner; en økning på hele 16 % fra året før. Om butikken din ikke er på nett går du glipp av denne betydelige kundemassen. 

nettbutikk

E-handelen eksploderer

I løpet at de siste 5 årene har omsetningen for norske nettbutikker økt med drøyt 75 % – fra 51,8 til 90,6 milliarder norske kroner – og veksten viser ingen tegn til å avta med det første. Vi handler mer enn før, og oftere enn før.

Estimert størrelse av det norske e-handelsmarkedet i milliarder kroner

+ 75 %

2012-2015

48 % handler varer og tjenester ved hjelp av mobiltelefonen. 8 av 10 nordmenn har nå smarttelefon og vi har den alltid med oss, noe som betyr at alle verdens butikker kun er noen tastetrykk unna.

Få flere kunder med nettbutikk

Over 8 av 10 voksne, eller litt over 4 millioner nordmenn, handler på nettet minst én gang i måneden. Vi foretrekker å handle på nett fordi utvalget er bredere, og fordi vi enkelt kan handle hvor og når det passer oss. Vi trenger ikke tenke på åpningstider, parkeringsplasser og å finne frem – vi handler fra sofaen og fra hytta, fra nettbrettet og mobiltelefonen.

"Har du handlet via mobil eller nettbrett?"

+ 140 %

2012-2015

Hvorfor nettbutikk?

LYSET ER ALLTID PÅ
Selg varene dine 24 timer i døgnet, 7 dager i uken

FULL OVERSIKT
Med trafikkdata, sporing og automatiske rapporter har du alltid full kontroll

HELE LANDET SOM NEDSLAGSFELT
Alle kan se utvalget ditt og handle, uansett hvor de er i verden

BILLIG Å STARTE OPP
Ingen husleie, strømutgifter eller stor varebeholdning er nødvendig

En god nettbutikk øker salget i fysisk butikk

Halvparten av oss gjør research på nettet før vi handler en vare i fysisk butikk. Spesielt elektronikk, klær og bøker finner vi på nettet før vi går i butikken og kjøper. Nesten ingen av oss gjør det omvendt; sjekker varer i butikk for så å handle på nett. Det er med andre ord ingen fare for at nettbutikker skal utkonkurrere fysiske butikker med det første.

E-handel er ikke magi

På mange måter er en nettbutikk enklere og billigere å administrere enn en fysisk butikk, men det betyr ikke at ting kommer av seg selv. For at nettbutikken skal fungere effektivt og konvertere besøk til salg krever det kontinuerlig arbeid og et solid fokus på grunnleggende ting, som rask levering, et variert utvalg og god kundeservice.

Har minst én gang de siste tre månedene først gjort research på nettet og deretter kjøpt varen i en fysisk butikk

Stadig høyere krav

Alt tyder på at veksten i e-handelen kommer til å fortsette i årene fremover. Spesielt den økende bruken av mobile enheter når vi handler stiller høye krav til e-handelsløsningene nettbutikkene er bygget på.

Starte nettbutikk?

I Markant har vi utviklet en moderne og fiks ferdig nettbutikkløsning basert på nye Magento 2 – spesielt tilpasset det norske markedet.

Les mer om Magento 2 nettbutikk eller fyll inn skjemaet under, så gir vi deg et godt tilbud.

Navn

Telefon eller e-post

Alle data er hentet fra Dibs årlige rapport om e-handel, mobil handel og online betaling og Postnords rapport om e-handelen i Norden i 2015.

  • Én
  • To